Len majssoppa

20 min
4
Len majssoppa
Foto: Lisa Lemke

Vill du göra soppan mer matigt kan du tillsätta finhackad paprika och eventuellt lite röda linser till soppan.

20 maj 2010
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 0,5 st röd chili, urkärnad och finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 st stor gul lök, finhackad
  • rapsolja
  • 1 burk majskorn (300 g)
  • 4 dl hönsbuljong
  • 1 burk kokosmjölk
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och fräs vitlök och lök mjuka.
  2. Tillsätt majs och chili och låt fräsa på hög värme i ett par minuter under omrörning.
  3. Häll på grönsaksbuljongen och koka upp.
  4. Låt sjuda i ca 10 minuter.
  5. Mixa soppan slät med hjälp av stavmixer eller i en blender.
  6. Tillsätt kokosmjölk och koka upp på nytt.
  7. Smaka av med salt och svartpeppar.
  8. Servera med ett gott bröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept