Kantarellsoppa med curryäpplen

20 min
4
Kantarellsoppa med curryäpplen
Foto: Lisa Lemke
20 min
4

Du behöver

  • 800 g gula kantareller, ca, rensade
  • 1 st stor gul lök, finhackad
  • 1 tsk curry
  • 1 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 5 dl hönsbuljong
  • 2 st äpplen, stora syrliga, urkärnade och tärnade
  • olja
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak

Servera med

  • gott bröd

Gör så här

  1. Hetta upp en stor kastrull med olja.
  2. Fräs löken mjuk tillsammans med curryn.
  3. Tillsätt kantarellerna och slå på hönsbuljong, mjölk och grädde.
  4. Koka upp och låt sjuda på mellanvärme i ca 7 minuter.
  5. Tillsätt äppletärningarna och fortsätt koka i ca 7 minuter under lock. Rör om då och då under tiden så inte soppan bränns vid.
  6. Smaka av med salt och svartpeppar.
  7. Servera med gott bröd.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept