Tabbouli på dinkelris

45 min
4
Tabbouli på dinkelris
Foto: Stefan Edetoft

En fräsch, klassiskt orientalisk rätt som här fått sällskap av matig dinkel. Gott till såväl kött som fisk.

15 juli 2009
Visa mer
45 min
4

Du behöver

  • 4 dl kokt dinkelris (kokt i grönsaksbuljong)
  • 0,5 st gurka, finhackad
  • 3 st stora tomater, urkärnad och finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 st rödlök, finhackad
  • 1 st citron, skal och saft
  • 1 dl god olivolja
  • 0,5 kruka mynta, grovhackad
  • 0,5 kruka persilja, grovhackad
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda samman gurka, tomater, vitlök och rödlök i en bunke tillsammans med dinkelris, skal och saft av citron samt olivolja. Grovhacka mynta och persilja och vänd ner i blandningen. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå i minst 30 minuter så smakerna hinner gå samman innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept