Bönsallad med kryddörter och halloumi

Bönsallad med kryddörter och halloumi
Foto: Åsa Dahlgren

Halloumisalladen är ett smarrigt tillbehör till grillat eller ett gott vegetariskt alternativ på grillfesten. Receptet kommer från boken Till grillat – såser, marinader och lite sött

Se fler recept från

Till grillat – såser, marinader och lite sött



Här har jag använt haricots verts och vaxbönor, men ta gärna de bönor som är i
säsong för tillfället. Till vintergrillningen går salladen precis lika bra att göra på
frysta bönor – ett bra vintervegoalternativ. /Lisa Lemke

10 maj 2011
Visa mer

Du behöver

  • 150 g haricot verts
  • 150 g vaxbönor
  • 0,75 dl olivolja
  • 1,5 dl finhackade kryddörter (t.ex. oregano, timjan och basilika)
  • 1 st riven vitlöksklyfta, liten
  • 200 g halloumi
  • olivolja till stekning
  • flingsalt och grovmalen svartpeppar, efter smak

Gör så här

  1. Ansa bönorna och koka dem hastigt i saltat vatten tills de är mjuka med lätt tuggmotstånd.
  2. Häll av vattnet och lägg bönorna i en stor skål.
  3. Rör samman olja, kryddörter och vitlök och blanda dressingen med de varma bönorna.
  4. Skär halloumin i tunna skivor.
  5. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek halloumiskivona i cirka 1 minut på varje sida, eller tills de fått en gyllene färg.
  6. Blanda halloumin med bönorna, smaka av med salt och svartpeppar och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept