Tomat- och jordgubbssallad

Tomat- och jordgubbssallad
Foto: Åsa Dahlgren
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Tomat- och jordgubbssallad

Av: Lisa Lemke

Från: Till grillat - såser, marinader, sallader och lite sött

7 ingredienser

10 min

En spännande sallad med basilika och vitlök, passar perfekt till sommargrillen. Receptet kommer från boken Till grillat – såser, marinader och lite sött

Se fler recept från

Till grillat – såser, marinader och lite sött

Det här är precis min typ av sommarmat. Enkelt, snabbt och fullt av smak. Och dessutom gott till just precis allt på grillen. /Lisa Lemke

Ingredienser

portioner
  • 250 g jordgubbar [0,5 liter]
  • 300 g körsbärstomater
  • ca 15 färska basilikablad
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar, grovmalen

Gör så här

  1. Halvera jordgubbarna och tomaterna.
  2. Riv eller skär basilikabladen i mindre bitar och finhacka vitlöken.
  3. Sväng runt alltsammans med olivoljan i en serveringsskål.
  4. Krydda med salt och svartpeppar.