Fänkålssill med stjärnanis

Fänkålssill med stjärnanis
Foto: Lisa Lemke
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Fänkålssill med stjärnanis

11 ingredienser

10 min

Fänkålen och stjärnanis ger en pigg lakritston till sillen. /Lisa Lemke

Fler sillar från Lisa Lemke
Dijon- och pepparrotssill
Flädersill med grönt äpple och citron

Ingredienser

portioner
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 3 stjärnanis
  • 3 lagerblad
  • 8 svartpepparkorn
  • 4 vitpepparkorn
  • 1 förp inläggningssillfiléer (4 filéer)
  • 0,5 fänkål, strimlad
  • 1 gul lök, strimlad
  • 1 morot, skuren i tunna slantar

Gör så här

  1. Koka upp ättika, socker, vatten, stjärnanis, lagerblad och pepparkorn.
  2. Låt koka i 3 minuter och låt sedan lagen kallna.
  3. Skölj sillfiléerna noga och lägg dem i kallt vatten ett par minuter.
  4. Skär sillen i mindre bitar och varva med grönsakerna i en väl rengjord glasburk med lock.
  5. Häll på den kalla lagen och låt sedan sillen stå i kylskåp i ca 2-3 dagar innan du smakar av den.