Dijon- och pepparrotssill

Dijon- och pepparrotssill
Foto: Lisa Lemke
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Dijon- och pepparrotssill

7 ingredienser

10 min

Krämig sill med mycket smak! /Lisa Lemke

Ingredienser

portioner
  • 0,5 gul lök, strimlad
  • 2,5 msk dijonsenap
  • 2 tsk honung, flytande
  • 2 msk färsk pepparrot, riven
  • 2 dl gräddfil
  • svartpeppar, grovmalen
  • 1 förp 5-minuterssill (à 420 g)

Gör så här

  1. Bland lök, pepparrot, dijonsenap, honung och gräddfil.
  2. Krydda med svartpeppar.
  3. Häll av sillen och tvätta filéerna noga.
  4. Skär dem i mindre bitar och vänd ner dem i blandningen.
  5. Häll upp allt i en väl rengjord burk och låt stå i kylskåp i minst ett dygn innan servering.
  6. Dekorera gärna med riven pepparrot vid servering.