Citron- och pepparrotssmör

10 + 20 min
10

Ska du ha en riktig baluns tycker jag att du ska lägga tiden på något annat än att baka bröd. Köp riktigt gott bröd, gärna olika sorter, och lägg i stället krutet på ett härligt, smaksatt smör. Det här kan du förbereda minst en vecka i förväg – det blir bara godare då ! Tänk bara på att ta ut det i rumstemperatur i god tid så att det hinner blir mjukt. Recept från kokboken Till sommaren - mat för många.

Se fler recept från

Nyhetsmorgon


16 maj 2012
Visa mer
10 + 20 min
10

Du behöver

  • 0,75 dl pepparrot, finriven (ca 30 g oskalad pepparrot)
  • 100 g normalsaltat smör, rumstempererat
  • 1,25 krm svartpeppar
  • 1 st citron (gärna ekologisk), rivet skal
  • 3 krm färskpressad citronsaft
  • ev. salt

Gör så här

  1. Rör samman samtliga ingredienser ordentligt i en bunke.
  2. Låt stå i minst 20 minuter i rumstemperatur, smaka av och tillsätt eventuellt salt och mer pepparrot.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept