Snabbsenap med whiskeyrussin

15 min
Snabbsenap med whiskeyrussin
Foto: Lisa Lemke

Whiskey, russin och senap – vilken livsfarligt god kombination! Söta russin gör sig helrätt i senap, liksom whiskey. Men satsa på en whiskey som inte är så rökig. /Lisa Lemke

Receptet ger 2 burkar.

18 februari 2010
Visa mer
15 min

Du behöver

  • 2 dl grov och söt senap
  • 1,5 dl russin
  • 1 dl whiskey

Gör så här

  1. Blanda whiskey och russin i en kastrull och låt sjuda under lock i ca 5 minuter på svag värme. Låt svalna.
  2. Mixa whiskeyrussinen med en stavmixer eller i en matberedare.
  3. Blanda med senapen och häll på väl rengjord burk.
  4. Låt stå i kylskåp i ca 1 dygn innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept