Gnoccisallad med citron och parmesan

Gnoccisallad med citron och parmesan
Foto: Lisa Lemke

Du behöver

  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 3 st schalottenlökar, strimlade
  • 0,5 dl olivolja
  • skalet från 1 citron
  • Saft från ½ citron
  • 2 st vitlöksklyftor, rivna
  • salt och peppar
  • 750 g färsk gnocchi (potatispasta)
  • 2 nävar färsk bladspenat
  • parmesan, hyvlad

Gör så här

  1. Blanda samman vinäger, schalottenlök, olivolja, samt saft och skal från citronen med riven vitlök samt salt och peppar.
  2. Koka gnocchin i saltat vatten i 2-3 minuter eller tills potatispastan flyter upp till ytan. Använd en stor kastrull.
  3. Häll av pastan och sväng försiktigt runt den med vinägretten när den fortfarande är varm.
  4. Täck över och låt stå fram tills servering.
  5. Sväng runt med bladspenat och hyvlad parmesan när det är dags att äta.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept