Brödsallad med kapris, tomat och rödlök

30 min
4
Brödsallad med kapris, tomat och rödlök
Foto: Stefan Edetoft

Vill du förbereda rätten kan du grilla brödet dagen innan, blanda samman allt utom brödet på morgonen och sen lägga samman allt strax innan servering. Var noga med att använda gammalt bröd och grilla det ganska hårt. Annars är det risk för att brödet blir för mjukt i salladen.

15 juli 2009
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 4 st tjocka skivor dygnsgammalt lantbröd
  • 2 ask cocktailtomater, delade
  • 2 st små rödlökar, skurna i båtar eller ringar
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 dl stora kaprisbär
  • 1 ask babyspenat
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Grilla brödskivorna i grillstekpanna eller på grillen, Grilla dem ganska länge så att de får rejält med färg och en tjock grillyta. Lägg brödet åt sidan.
  2. Blanda samman tomater, vitlök och rödlök med kaprisbär och babyspenat. Riv det grillade brödet i grova bitar och blanda ner i salladen. Blanda samman olivolja, vinäger samt salt och peppar till en vinägrett och slå över salladen. Vänd runt allt noga och låt stå i drygt 15 minuter innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept