Fruktig kavring

Fruktig kavring
Foto: Lisa Lemke

Saftiga filmjölkslimpor som inte behöver jäsa - bara att röra ihop och grädda! Det är mycket viktigt att brödet inte ligger i sin form när det svalnar, då blir det kladdigt.

Russinen kan mycket väl ersättas med torkade aprikoser, torkade fikon eller katrinplommon.

24 januari 2011
Visa mer

Du behöver

  • 1 l filmjölk
  • 125 g vetekross
  • 125 g rågkross
  • 1 dl russin eller annan torkad frukt
  • 1 dl linfrö
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 1 msk bikarbonat
  • 2 tsk salt
  • 1 dl mörk sirap
  • 0,25 dl vetekli
  • 1,25 l vetemjöl
  • havregryn, att toppa med

Gör så här

  1. Värm ugnen till 150 grader. Blanda samtliga ingredienser i en stor skål och rör om ordentligt.
  2. Smörj två 1,5-liters brödform och häll i brödsmeten.
  3. Toppa eventuellt varje form med havregryn.
  4. Grädda i mitten av ugnen i ca 75 minuter.
  5. Brödet är färdigt när det släpper i kanterna.
  6. Knacka ut brödet ur formen och låt svalna under bakduk.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept