Deviled eggs-mackor

Deviled eggs-mackor
Foto: Lisa Lemke

Deviled eggs är en populär picknickrätt i USA. Vill du undvika att brödet blöts upp är det bäst att ta med bröd och äggröra i separata behållare och sedan lägga ihop mackorna på plats.

Se fler recept av Lisa Lemke


24 januari 2011
Visa mer
6

Du behöver

  • 12 skivor surdegsbröd, ljust
  • 8 st ägg, kalla, hårdkokta
  • 2 msk majonnäs
  • 2 st schalottenlökar, finhackade
  • 2 msk turkisk yoghurt, naturell
  • 2 msk dijonsenap
  • 0,5 tsk paprikapulver, starkt
  • Tabasco, efter smak
  • salt och svartpeppar
  • salladsskott, kan uteslutas

Gör så här

  1. Skala äggen och mosa dem grovt med en gaffel.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och smaka av med salt, svartpeppar och tabasco.
  3. Rosta eller grilla brödskivorna.
  4. Fördela äggröran över hälften av brödskivorna, toppa eventuellt med salladsskott och lägg på en skiva bröd som lock.
  5. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept