Deviled eggs-mackor

Deviled eggs-mackor
Foto: Lisa Lemke
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Deviled eggs-mackor

11 ingredienser

Deviled eggs är en populär picknickrätt i USA. Vill du undvika att brödet blöts upp är det bäst att ta med bröd och äggröra i separata behållare och sedan lägga ihop mackorna på plats.

Ingredienser

portioner
  • 12 skivor surdegsbröd, ljust
  • 8 ägg, hårdkokta och kalla
  • 2 msk majonnäs
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 2 msk turkisk yoghurt, naturell
  • 2 msk dijonsenap
  • 0,5 tsk paprikapulver, starkt
  • Tabasco (efter smak)
  • salt
  • svartpeppar
  • ev salladsskott

Gör så här

  1. Skala äggen och mosa dem grovt med en gaffel.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och smaka av med salt, svartpeppar och tabasco.
  3. Rosta eller grilla brödskivorna.
  4. Fördela äggröran över hälften av brödskivorna, toppa eventuellt med salladsskott och lägg på en skiva bröd som lock.
  5. Servera genast.