Tacolax med mangosalsa

25 min
4
Tacolax med mangosalsa
Foto: Lisa Lemke
25 min
4

Du behöver

  • 500 g laxfilé, utan skinn
  • 2 tsk oregano, torkad
  • 1 tsk spiskummin, malen
  • 1 tsk paprikapulver eller rökt paprikapulver
  • 1 st vitlöksklyfta, riven
  • 1 st lime, rivet skal
  • salt och svartpeppar

Mangosalsa:

  • 250 g fryst mango i tärningar(tinad)
  • 0,5 st gurka, finhackad
  • 1 dl koriander, färsk, grovhackad
  • 0,5 st chili, t.ex. spansk peppar, finhackad
  • 0,5 st lime, saft och rivet skal
  • 1 st rödlök, finhackad
  • salt och grovmalen svartpeppar

Till servering:

  • 4-6 blad isbergssallad
  • tacoskal eller tortillabröd

Gör så här

  1. Blanda samman oregano, spiskummin, paprika, limeskal och riven vitlök.
  2. Skär laxen i grova kuber och blanda noga med kryddbladningen. Låt gärna dra i kylskåp i ca 1 timma.
  3. Blanda gurka, mango, chili, rödlök samt saft och skal från lime. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Sprid ut laxkuberna i en ugnsfast form och krydda med salt och svartpeppar.
  5. Stek laxen I mitten av ugnen I 5-10 minuter beroende hur stora bitar du skurit den i. Laxen får gärna ha en liten rå kärna när den är färdiglagad.
  6. Servera laxen tillsammans med tacoskal eller tortillabröd, grovhackad isbergssallad och mangosalsan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept