Mango- och ingefärssorbet - laktosfri

POPULÄRT
Mango- och ingefärssorbet - laktosfri
Foto: Lisa Lemke
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Mango- och ingefärssorbet - laktosfri

6 ingredienser

15 min

På våra breddgrader kan det vara svårt att hitta en bra och god mango i fruktdiskarna. Köp då hellre frusen mango. Denna rätt är naturligtvis laktosfri.

Ingredienser

portioner
  • 250 g upptinad mango
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 3 cm färsk ingefära, skuren i tunna skivor
  • 1 äggvita
  • 1 msk florsocker

Gör så här

  1. Koka upp strösocker och vatten tillsammans med ingefärsskivorna och låt sjuda i ca 3 minuter. Låt sockerlagen svalna och ta sedan upp ingefärsskivorna. Mixa sockerlagen tillsammans med mangon till en slät massa. Det går enklast om mangon är helt upptinad. Häll fruktmassan i en plastburk med lock och ställ in i frysen i två timmar.
  2. Vispa äggvita och florsocker till ett kraftigt skum. Ta ut den halvfrusna fruktmassan och vispa upp den igen. (Eller mixa, det beror på hur pass hårt frusen den är.) Rör ner äggviteskummet i fruktmassan och rör om ordentligt. Häll tillbaka i plastburken och förslut med lock. Frys in sorbeten igen.
  3. Ta ut sorbeten ca 15 minuter innan servering.