Mango- och ingefärssorbet - laktosfri

15 min
4
Mango- och ingefärssorbet - laktosfri
Foto: Lisa Lemke

På våra breddgrader kan det vara svårt att hitta en bra och god mango i fruktdiskarna. Köp då hellre frusen mango. Denna rätt är naturligtvis laktosfri.

4 september 2009
Visa mer
15 min
4

Du behöver

  • 250 g upptinad mango
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 3 cm färsk ingefära, skuren i tunna skivor
  • 1 st äggvita
  • 1 msk florsocker

Gör så här

  1. Koka upp strösocker och vatten tillsammans med ingefärsskivorna och låt sjuda i ca 3 minuter. Låt sockerlagen svalna och ta sedan upp ingefärsskivorna. Mixa sockerlagen tillsammans med mangon till en slät massa. Det går enklast om mangon är helt upptinad. Häll fruktmassan i en plastburk med lock och ställ in i frysen i två timmar.
  2. Vispa äggvita och florsocker till ett kraftigt skum. Ta ut den halvfrusna fruktmassan och vispa upp den igen. (Eller mixa, det beror på hur pass hårt frusen den är.) Rör ner äggviteskummet i fruktmassan och rör om ordentligt. Häll tillbaka i plastburken och förslut med lock. Frys in sorbeten igen.
  3. Ta ut sorbeten ca 15 minuter innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept