Bakade äpplen med lönnsirap

Bakade äpplen med lönnsirap
Foto: Lisa Lemke
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Bakade äpplen med lönnsirap

4 ingredienser

45 min

Välj gärna en lite mjuk och mjölig äpplesort som passar bra till tillagning. Om du vill kan du skala äpplena innan du använder dem men det är inte nödvändigt.

Ingredienser

portioner
  • 4 äpplen, urkärnade
  • 4 dl lönnsirap
  • 100 g mandelmassa, grovriven
  • 1 dl hasselnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Fyll utrymmet där kärnhuset satt på äpplena med mandelmassa utrört med lite av lönnsirapen. Stick små hål på äpplena med en baksticka eller vass kniv. Sätt äpplena i en ugnsäker form och häll lönnsirapen över dem. Strö över hasselnötterna. Täck formen med ugnsfolie. Sätt in i mitten av ugnen och baka äpplena i 35-40 minuter. Servera genast med lättvispad grädde eller vaniljglass.