Apelsinblondies med citrusglasyr

40 min
20
Apelsinblondies med citrusglasyr
Foto: Lisa Lemke
40 min
20

Du behöver

Blondies

  • 200 g grovhackad vit choklad
  • 100 g smör
  • 2 st små ägg
  • 0,75 dl socker
  • skal och rivet saft från 1 apelsin
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2,5 dl mjöl
  • 0,5 tsk salt

Glasyr

  • 1 dl florsocker
  • saften från 1 citron
  • 1 tsk vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form som är ca 20 x 25 cm med bakplåtspapper. Smält smör och choklad i vattenbad. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp. Vispa ner den smälta chokladsmeten. Vänd försiktigt ner det rivna apelsinskalet och de torra ingredienserna.
  2. . Häll smeten i den klädda formen och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt kakan svalna något. Rör samman florsocker, citronsaft och eventuellt vatten till en relativt fast glasyr. Ringla eller spritsa över kakan. Låt stelna.
  3. Skär kakan i små bitar och förvara gärna i frys eller kylskåp.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept