Marinerad lammstek med valnötter, grynsallad och paprikamajonnäs

Från Nyhetsmorgon

Lammet blir extra saftigt när det får ligga i marinaden en stund. Om du har kokt potatis över kan du använda den istället för gryn i salladen. En perfekt rätt om du har rester över sedan tidigare.

Här hittar du Lisa Förare Winbladhs recept på

paprikamajonnäs.


14 april 2009
Visa mer

Du behöver

  • 400 g tunt skivad eller fint strimlad lammstek
  • 0,5 dl grovhackade valnötter

Marinad

  • 0,5 msk ljus miso eller ljus soja
  • 1 msk fin sherry- eller äppelcidervinäger
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk fänkål, stött
  • 0,5 msk finhackad färsk rosmarin
  • 0,75 tsk finrivet citronskal
  • 1 tsk honung
  • 0,5 msk valnötsolja
  • nymald svartpeppar

Sallad

  • 6 dl kokta gryn, t ex dinkel eller matvete
  • 75 g rucola färsk spenat
  • 3 dl kokta svarta linser eller hackade kokta grönsaker

Gör så här

  1. Rör samman alla ingredienser till dressingen. Vänd samman med det strimlade köttet eller droppa över köttskivorna. Plasta in. Låt marinera i minst ½ timme.
  2. Grovhacka rucolan. Blanda alla ingredienser till salladen precis före servering. Arrangera köttet på salladen. Ringla över paprikamajon och toppa med valnötter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept