Gravlaxcoctail med syrlig senapsmajonnäs, gurka och vårliga örter

Från Nyhetsmorgon

Rester förvandlas till en liten aptitretare. De rostade senapsfröna ger en skänt nötig smak. Om du vill ha en friskare sås kan du ersätta lite av majonnäsen med mager kesella.

14 april 2009
Visa mer

Du behöver

  • 200 g gravad lax
  • 10 cm gurka
  • 0,5 st syrligt grönt äpple
  • färsk dragon eller körvel
  • mâchesallad
  • späda vilda örter

Senapsmajonnäs

  • 0,75 dl majonnäs
  • 0,5 tsk bruna senapsfrön
  • 0,5 msk skånsk senap
  • 0,5 msk pressad citron

Gör så här

  1. Förbered senapsmajonnäsen först. Rosta fröna i botten på en kastrull tills de börjar knäppa. Låt rosta ytterligare 20 sekunder. Se noga till att de inte bränns. Tippa snabbt upp i en liten skål. Blanda med övriga ingredienser och smaka av.
  2. Tärna gravlaxen fint. Det går lättare om du lägger den i frysen en kvart först.
  3. Skala gurkbiten och halvera den på längden. Gröp ur kärnorna med sked om de är blaskiga. Tärna fint.
  4. Skala äpplet. Tärna i samma storlek som gurkan. Lägg lite sallad i botten av några små vackra glas. Arrangera lax, gurka och äpple ovanpå. Toppa med majonnäs och örter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept