Sydfransk paprikamajonnäs med vitlök och saffran

Från Nyhetsmorgon

Om du inte får tag i oljeinlagda paprikafiléer kan du ersätta med torkade tomater i olja. Minska då mängden något eftersom de har mer koncentrerad smak. Du kan också rosta och skala din egen paprika.

14 april 2009
Visa mer

Du behöver

  • 0,5 msk sherry- eller äppelcidervinäger
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk frystorkad grönpeppar
  • 0,5 tsk fänkål
  • 1 dl finhackad röd paprikafilé inlagd i olja
  • 2 dl majonnäs
  • 1 nypa torkad mynta

Gör så här

  1. Lägg saffran och vinäger i en liten skål lagom stor att mixa såsen i så att saffranet får tid att blomma upp. Sjud vitlöksklyftorna med skalet på i lättsaltat vatten 6-8 minuter.
  2. Skala klyftorna, det går lätt nu när skalet mjuknat. Mixa saffransvinäger, vitlök, grönpeppar, fänkål och paprika med stavmixer. Vänd samman med majonnäsen.
  3. Smaka av mer krossad grönpeppar och lite socker om det behövs. Kanske lite smulad mynta för att liva upp det hela? Låt såsen stå och dra i kyl.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept