Mixermajonnäs

Från Nyhetsmorgon

Smaksätt den färdiga majonnäsen beroende på vad du ska använda den till med citron, salt, peppar, tabasco, vinäger… Om du ska använda majonnäsen till en annan sås eller rätt är det enklare att krydda den färdiga rätten.

14 april 2009
Visa mer

Du behöver

  • 1 st ägg
  • 1 msk 1 msk fransk senap
  • 3 dl neutral rapsolja eller druvkärnolja
  • 1 dl god olivolja

Gör så här

  1. Se till att alla ingredienser är rumsvarma. Mixa ägg och senap i matberedare tills blandningen är slät.
  2. Tillsätt rapsoljan under fortsatt mixning; först lite i taget och sedan hastigare tills en styv majonnäs bildats. Öppna locket och skrapa ner majonnäsen från behållarens sidor när det behövs.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept