Lisa Förare Winbladhs hälsolax

35 min
2
Lisa Förare Winbladhs hälsolax
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Köket

En mager laxrätt för två som är underbart gräddig och smakrik. Ingefära och basilika passar perfekt till lax.

21 februari 2012
Visa mer
35 min
2

Du behöver

  • 260 g laxfile skuren i fjärilskotletter (2 st)
  • 8 st potatisar
  • 2 st lime
  • 1 st rödlök
  • 3 st champinjoner
  • 1 st rött sött äpple
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 150 g färsk bladspenat
  • 0,5 tsk olja
  • 2 dl naturelle crème fraîche 8%
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar
  • 2 knippen färsk basilika

Gör så här

  1. Koka upp potatisen och låt den koka i cirka 20 minuter. Skala och riv ingefäran och blanda den med crème fraîchen. Pressa i saften ur en av limefrukterna, pressa och tillsätt vitlöken och salta.
  2. Pressa saften ur den andra limen över laxkotletterna och grilla dem i grillpanna utan matfett.
  3. Kärna ur äpplet. Skär det och champinjonerna i bitar och hacka löken ganska grovt. Bryn sedan allt i lite olja tillsammans med grovhackad basilika och lite balsamvinäger.
  4. Smaka av med salt och peppar. Lägg till sist i spenaten och se till att den bara värms upp. Blanda runt och servera tillsammans med laxen och såsen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept