Rabarber i vin med mynta

Rabarber i vin med mynta
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Köket

Ta vara på sommarens rabarber och laga en efterrätt med rabarber kokad med vanilj och mynta.

Istället för att koka rabarbern i den sötade vinlagen kan man ta 2 dl sött, vitt vin och smaksätta med enbart mynta.

20 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g rabarber
  • 1,5 dl vitt, torrt vin, t ex chablis
  • 1 st vaniljstång
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 msk hackad färsk mynta

Servera till:

  • Vispad grädde blandad med matlagningsyoghurt

Gör så här

  1. Skär rabarbern i bitar. Lägg den i en kastrull och häll på vinet. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Tillsätt vaniljfrön, socker och mynta. Låt rabarbern koka tills den är knappt mjuk, ca 5 min. Servera rabarbern lite ljummen med en klick grädde.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept