Tonnarelli med blomkål, broccoli och chili, persilja, vitlökssås

4

Du behöver

Pastadeg:

  • (ca 450 - 500 g färdig pasta)
  • 170 g vetemjöl
  • 3 stora ägg

Sås:

  • 2 huvuden broccoli
  • 1 litet huvud blomkål
  • 3 msk pinjenötter
  • 3 msk sultanrussin
  • 1 röd chilli
  • 1 handfull plockad bladpersilja
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 msk olivolja extra virgin
  • 4 msk riven parmesan plus mer för bordet
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skär loss buketterna av blomkålen och broccolin, blanchera dessa i saltat kokande vatten tills de har en liten kärna kvar, häll av i durkslag och låt svalna.
  2. När de är kalla, skär igenom varje bukett tre gånger lodrätt, så att det blir tunna skivor i igenomskärning.
  3. Koka upp lite vatten och slå detta över sultanrussinen, bara så att det täcker.
  4. Låt stå och svälla. När russinen är kalla, häll av i durkslag och låt torka på kökspapper.
  5. Rosta pinjenötterna i en torr panna så att de får lite färg. Lägg åt sidan.
  6. Hacka persilja, chilli (ta bort fröna) och vitlök fint, lägg i en liten bunke och blanda med olivoljan.
  7. Stek broccolin och blomkålen i lite olivolja, tills de får färg, tillsätt pinjenötter och sultanrussin, salta och peppra lite. Tillsätt chilli, persilja och vitlöksoljan.
  8. Sila den nykokta pastan i ett durkslag, skaka bort allt vatten (skölj ej).
  9. Slå pastan i såsen och blanda väl. Tillsätt parmesanosten och blanda ytterligare.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept