Tartiflette

4

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 500 g Reblochonost
  • 10 st medelstora potatisar
  • 0,5 tsk riven muskotnöt
  • 250 g lufttorkad skinka, t ex parmaskinka i tunna skivor
  • 1 st knippe bladpersilja
  • några toppar färsk rosmarin

Gör så här

  1. Skala och koka potatisarna tills de är nästan färdiga, dvs mjuka utan att falla sönder. Ca 10-15 min. Låt potatisen svalna något och skiva i ½ cm tjocka skivor.
  2. Hacka löken och fräs den på låg värme i några minuter utan att den får färg.
  3. Lägg ut hälften av potatisen i botten av en smörad gratängform, lägg på hälften av skinkan och hälften av löken. Skär osten i långa skivor och sprid ut hälften ovanpå, krydda med muskotnöt och hackad rosmarin. Upprepa proceduren en gång till och avsluta med osten.
  4. Gratinera i 225 grader ca 10 min, ta ut och servera med hackad persilja på toppen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept