Stekta gröna bönor

4

Du behöver

  • 1 pkt (225 g) gröna bönor
  • 0,5 dl finhackad schalottenlök
  • 1 tsk krossade anisfrön
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk sherryvinäger
  • 1 dl blodapelsinjuice
  • 0,5 msk konc kycklingfond
  • salt och peppar
  • (2 msk rostad finhackad mandel)

Gör så här

  1. Hetta upp oljan på hög värme i en tjockbottnad teflonpanna. Vänd ner lök och anisfrön och stek i någon minut underomrörning. Vänd ner bönorna och fortsätt stek på högsta värme under omrörning tills bönorna fått lite färg. Salta och peppra. Lägg över i ett serveringsfat. Slå apelsinjuice, vinäger och fond i pannan. Reducera någon minut på låg värme. Blanda sås och bönor. Toppa ev med rostad mandel.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept