Sojabitar och grönsaker i kryddig jordnötssås

4

Du behöver

  • 2 dl sojaprotein (torkat)
  • 1 burk kidneybönor, avrunna
  • 2 st morötter
  • 1 bit stjälkselleri
  • 1 st broccolihuvud
  • 1 bit purjolök
  • 5 st champinjoner
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 2 msk ljus sojasås
  • 2 tsk färsk ingefära, finriven
  • 2 msk söt chilisås
  • grovmalen svartpeppar
  • rapsolja till fräsning
  • 0,75 dl jordnötssmör
  • 10 st körsbärstomater
  • färsk basilika

Gör så här

  1. Sjud sojaproteinet i vatten (5-10 min).
  2. Skär morötter och stjälkselleri i stavar, samt champinjoner, broccoli och purjolök i stora bitar. Fräs grönsakerna och vitlöken i rapsolja och sojasås i relativt hög värme i 5-10 min. Krydda efter smak med riven färsk ingefära, söt chilisås och grovmalen svartpeppar. Blanda ner det kokta sojaköttet, kidneybönor och jordnötsmör. Späd med lite vatten och värm i ytterligare ett par minuter. Dekorera med basilika och hela körsbärstomater.
  3. Till servering: Curryris
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept