Röd risotto med rispasta och bulgur

5

Du behöver

  • 1 stor gul lök
  • 3 dl rispasta
  • 3 dl bulgur, grova
  • 4 msk olivolja
  • 10 dl kokande vatten
  • salt och svartpeppar
  • 1 krm paprikapulver
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 buljongtärning
  • 0,5 gul paprika
  • 0,5 grön paprika
  • 2 morötter
  • 2 dl champinjoner (burk)
  • 0,5 dl gröna ärter

Gör så här

  1. Hacka löken och fräs den i 2/3 av oljan i en gryta.
  2. Tillsätt pastan och bulguren och fräs dem hastigt tills de får en ljusbrun färg.
  3. Häll över det kokande vattnet. Addera tomatpurén, salt, peppar och paprikapulver och rör om. Låt koka på svag värme tills allt vatten dunstat bort, cirka 10-15 minuter.
  4. Hacka paprikorna ganska grovt, morötterna i små tärningar och fräs dem i resten av oljan. Tillsätt den silade svampen och fräs den med.
  5. Blanda allting och servera rätten som ensamrätt, eventuellt med en yoghurtdressing eller till stekt kött. Garnera med några persiljekvistar eller 1 msk hackad persilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept