Räkcocktail med prästostkräm, rättika och äpple

Du behöver

  • 500 g räkor med skal
  • 1 stort syrligt äpple
  • 15 cm istappsrättika
  • pyttesmå dillvippor

Till sås:

  • 1 dl kesella (1%)
  • 1 msk rapsolja
  • 1 dl finriven prästost
  • 1 msk skånsk senap
  • 1 msk finhackad gräslök

Gör så här

  1. Skala räkorna. Lägg åt sidan. Rör samman alla ingredienserna till såsen. Smaka av med salt och peppar. Låt stå och samla smak i rumstemperatur. Skala och finstrimla rättika och äpple. Blanda med dill, salt och peppar. Arrangera i läckra martiniglas eller vinglas. Bottna med grönsaker, fortsätt med räkor och avsluta med sås. Toppa med några gräslöksstrån.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept