Rabarberhavrepaj

8

Du behöver

  • 500 g ansade rabarber
  • 3 dl (180 g) vetemjöl
  • 4 dl (140 g) havregryn
  • 2 dl (170 g) strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • 100 g margarin
  • 2 msk potatismjöl

Gör så här

  1. Ingredienserna är anpassade till en pajform med 25 cm diameter.
  2. Fyllning: Ansade rabarber, skurna i 1/2 cm stora bitar (frysta eller
  3. Färska). Om frysta rabarber används, låt dem tina i ett durkslag och häll
  4. Bort den avrunna saften.
  5. 3/4 dl (65 g) av strösockret
  6. Och potatismjölet.
  7. Sätt ugnen på 200°C.
  8. Smörj en pajform som är 25 cm i diameter.
  9. Blanda alla torra ingredienser och arbeta in smöret och margarinet med
  10. Fingrarna eller en gaffel. Det skall bli en smulig deg utan fettklumpar.
  11. Lägg hälften av degen i den smorda pajformen och platta till så att formens
  12. Botten blir täckt. Sprid ut rabarbern jämnt ovanpå degen. Strö över sockret
  13. Blandat med potatismjölet. Låt stå 10 minuter innan resten av degen smulas
  14. Över. Grädda i mitten av ugnen i 200 °C ugnsvärme i 20-25 minuter. Pajen
  15. Skall få en gyllene färg på ytan.
  16. Servera med vaniljsås, marsánsås, vispad grädde eller vaniljglass.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept