Pinos klyftpotatis med saffran och rosmarin

4

Du behöver

  • 8 potatisar av fast typ
  • 2 klyftor vitlök, skivade
  • 2 lagerblad
  • 1 finhackad skiva bacon
  • 1 dl matlagningsgrädde(15%)
  • 1 msk konc grönsaksfond
  • 2 dl vatten
  • 0,5 tsk rosmarin eller 1 msk färsk

Gör så här

  1. Skala potatisen och skär den i klyftor. Koka under tiden upp övriga ingredienser i en liten kastrull. Lägg potatisen i ett ugnsfast fat. Potatisarna ska ligga trångt, annars bränns de. Slå på kryddbuljongen. Stek i ugn 225 grader tills potatisen är mjuk och fått gyllenbrun färg. Rör om flera gånger under tillagningen. Slå samtidigt på lite vatten om det ser torrt ut.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept