Persisk kidneybönsallad

10

Du behöver

  • 1 dl kidneybönor
  • 3 medelstora potatisar av fast sort
  • 400 g vitkål
  • 2 hårdkokta ägg
  • 2 saltgurkor utan sockertillsats
  • Dressing:
  • 1,5 dl matlagningsyoghurt
  • 1,5 dl majonnäs
  • 2 msk limesaft
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Blötlägg bönorna i vatten över en natt.
  2. Koka 4-5 dl vatten och lägg bönorna i, tillsammans med 1 tsk salt. Skala potatisen och koka den antingen separat eller tillsammans med bönorna (i så fall får den en fin röd färg). Häll av vattnet när bönorna är färdigkokta och låt dem svalna.
  3. Strimla eller hacka kålen för hand eller i matberedare.
  4. Skär gurkan, den avsvalnade potatisen och äggen i små tärningar.
  5. Blanda allt med bönorna i en skål. Rör ihop dressingen och vänd ner den. Ställ gärna salladen kallt minst ett par timmar (eller över natten) innan serveringen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept