Persisk fruktkyckling

5

Du behöver

  • 1 stor kyckling (ca 1.5 kg)
  • 1 stor gul lök
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 dl russin
  • 3 dl katrinplommon (ca 150 g)
  • 1 dl gröna oliver
  • 1 krm gurkmeja
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm paprikapulver
  • 0,5 l kokande vatten
  • 1 buljongtärning
  • 1 röd paprika
  • 2 msk Zereshk (torkade berberisbär)
  • Var sparsam med salt!

Gör så här

  1. Hacka och fräs löken i en panna.
  2. Dela kycklingen i bitar (låt ben och skinn sitta kvar) och fräs bitarna tills de fått fin färg, men inte blivit genomstekta.
  3. Lägg köttet tillsammans med den frästa löken i en kastrull. Tillsätt 1/2 liter kokande vatten och låt koka under lock i 10-15 minuter.
  4. Tillsätt kryddor, buljong, oliver, plommon och russin och låt det småkoka under lock ca 10 minuter eller tills kycklingen är mör.
  5. Under tiden hacka paprikan fint och fräs den i lite olja.
  6. Strax före serveringen tillsätt paprikan och bären och rör försiktigt om. Servera med ris.
  7. Tips: Det går även bra med strimlade kycklingfiléer. I så fall bör även plommonen delas.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept