Oliv- och vinägersmarinerade baljfrukter med doft av örter

5

Du behöver

  • 1 dl kikärter
  • 0,5 dl svarta bönor (1.5 dl kokta)
  • 0,5 dl kidneybönor (1.5 dl kokta)
  • 4 medelstora rödbetor
  • Dressing:
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 krm svartpeppar
  • Till garnering:
  • 6 myntablad
  • 1 kvist färsk oregano
  • timjan
  • 0,5 gul paprika

Gör så här

  1. Blötlägg kikärter och bönor i var sin bunke över natten och koka dem var för sig i lätt saltat vatten cirka 45 minuter eller tills de är mjuka.
  2. Spola av lagen i en sil och blanda ihop baljväxterna.
  3. Koka rödbetorna mjuka ca 45 minuter eller till dess de är genomkokta. Skala och skiva dem.
  4. Blanda till dressingen, häll den över och låt dra minst 1 timme. Smaka av och tillsätt salt om så behövs.
  5. Lägg bönsalladen på ett fat, smula i blad av mynta, timjan och oregano. Lägg klyftade rödbetor bredvid, garnera med paprikastrimlor och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept