New Zealand jättemusslor med lättkokta primörer

4

Du behöver

  • 12 tinade jättemusslor
  • 2 msk crème fraiche
  • 2 msk riven ost
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk fransk senap
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk ströbröd
  • 1 tsk maizena
  • salt och peppar

Lättkokta primörer:

  • 1 knippe rädisor
  • 4 stjälkar selleri
  • 0,25 purjolök
  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • skal av 0.5 citron
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till en fast smet och fördela den över musslorna på ett ugnsfast fat. Låt fatet stå under grillen några minuter tills smeten bubblar och tagit färg.
  2. Servera med lättkokta primörer:
  3. Skölj och skär grönsakerna: rädisorna i klyftor, sellerin i korta stavar och purjon i bitar. Koka dem 2-3 minuter i vatten, olja, citronskal, salt och peppar. Grönsakerna ska vara krispiga.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept