Nasi Goreng Istimewa

4

Du behöver

  • 500 g kokt ris ( se Nasi putih)
  • 1 dl finhackad rödlök eller gullök
  • 2 st krossade vitlöksklyftor
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 kycklingfilé, nötkött eller grytbitar av fläsk
  • 2 dl rensade räkor
  • 2 msk Indonesisk salt soya (ketjap asin ABC eller Benteng)
  • 1 msk Indonesisk söt soya (ketjap manis ABC eller Benteng)
  • 2 dl hackad purjolök
  • 1 dl matolja
  • 1 dl tomatketchup eller tomatpasta
  • 4 ägg (till omelett eller stekt ägg)
  • 1 tsk vitpeppar
  • salt
  • 1 liten bit Sambal trassi (Roasted Blachen, vilket är Shrimp 70% och salt)
  • Aromatkrydda (efter smak)
  • Sambal bajak

Gör så här

  1. Koka riset ( se Nasi putih). Vispa äggen och saltet till en omelett eller stekta ägg.
  2. Stek vitlök och rödlöken/gullöken i olja tills den blir gyllenbrun. Tillsätt köttet och räkorna och krydda med sambal oelek, salt, trassi, soya, vitpeppar och tomatketchup. Tillsätt lite ris i taget och rör om under tiden. Fortsätt att steka med riset i några minuter och tillsätt till slut purjolöken. Servera det varmt på ett serveringsfat och garnera med strimlad omelett eller stekt ägg, hackad persilja, skivad tomat, gurka, Krupuk Udang (Schrimp Crackers), Indonesiska Krupuk Udang Sidoardjo och Sambal trassi eller bajak.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept