Mättande fisksoppa med tomat, saffran och mynta

4

Du behöver

  • 0,5 dl tomatpuré
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 tsk anis
  • 6 dl fiskbuljong
  • 1 dl vitt vin
  • 1 nypa saffranstrådar
  • 0,5 tsk mynta
  • 1 liten zucchini
  • 1 röd paprika
  • salt
  • peppar
  • 300 g fisk t.ex. torsk eller hälleflundra
  • skalade räkor till dekoration

Gör så här

  1. Fräs vitlök, tomatpuré och anis i olivoljan tills tomatpurén mörknat en aning. Slå på buljongen, vinet och låt puttra under lock ca 10 minuter. Skär zucchini och paprika i grova stavar. Vänd ner zucchinin och paprikan. Smula över myntan och låt puttra i ytterligare ett par minuter. Vänd ner fiskbitarna och salta och peppra. Lägg på locket och dra kastrullen åt sidan. Servera i djup tallrik och dekorera gärna med färska örter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept