Martins kräftsoppa

4

Du behöver

Kräftsoppa:

  • 2 kg kokta insjökräftor
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk smör
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 dl vispgrädde
  • 8 dl vatten
  • salt och nymald vitpeppar

Kräftcrème fraiche:

  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk finhackad dill
  • salt och nymald vitpeppar

Gör så här

  1. Skaldjurssoppa:
  2. Skala kräftorna och lägg kräftköttet
  3. Åt sidan så länge. Fräs lök och vitlök i smör i en kastrull. Tillsätt vitt vin, tomatpuré och kräftskal. Låt koka på svag värme ca 5 min. Tillsätt vispgrädde och vattten. Låt soppan koka på svag värme i ca 15 minuter. Sila av. Smaka av med salt och vitpeppar. Håll soppan varm.
  4. Innan servering: Mixa soppan med mixerstav.
  5. Kräftcrème fraiche:
  6. Blanda kräftköttet med crème fraiche och dill. Smaka av med salt och vitpeppar.
  7. Servering:
  8. Häll upp i soppskål och klicka på kräftcrème fraiche.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept