Len palsternackssoppa med mandel och knaprigt bacon

4

Du behöver

  • 400 g palsternacka
  • 3 stora schalottenlökar
  • 2 msk rapsolja eller smör
  • 100 g skållad sötmandel
  • 1 l kycklingbuljong
  • salt, svartpeppar
  • 6 skivor bacon, knaperstekt
  • finhackad gräslök

Gör så här

  1. Skala palsternackorna och skär i skivor. Skala lökarna och dela i stora bitar. Fräs dem mjuka i olja.
  2. Tillsätt mandel och fräs ytterligare ett par minuter under omrörning. Tillsätt palsternackor och buljong.
  3. Låt puttra under lock i ca 20 minuter tills palsternackorna är helt mjuka. Kör i mixer till mos.
  4. Smaka av med salt och peppar. Servera med smulat knaperstekt bacon och gräslök.
  5. Stek baconet under grillen 225° på aluminiumfolie 10 – 15 minuter så slipper du os och disk.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept