Kycklinglevermousse med portvinskokta russin och kanel

4

Du behöver

  • 250 g kycklinglever
  • 1 tsk grönpeppar
  • 2 schalottenlökar i grova bitar
  • 50 g smör, rumstempererat + smör till stekning
  • 1 msk konc kycklingfond
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • timjan
  • Gröna russin
  • Madeira
  • kanel

Gör så här

  1. Bryn kycklinglevern hel i smör med löken tills det precis fått färg. Slå på grädden. Blanda ner fond, timjan och grönpeppar och låt puttra tio minuter. Låt svalna. Värm russin och kanel i madeiran. Kör leverblandninggen i matberedare till jämn smet. Kör ner det rumsavarma smöret klickvis och tillsätt russin efter smak. Smaka av med salt, peppar och kanske en skvätt madeira. Häll upp moussen i glas och kyl ett par timmar i kylskåp eller snabbt i frysen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept