Kanelkokta äppelklyftor med rosengrädde

4

Du behöver

  • 3 st matlagningsäpplen
  • lite socker
  • 1 st ceylonkanelstång
  • 1 dl vatten
  • smör till stekning

Rosengrädde:

  • 3 dl grädde
  • 1 msk rosenvatten
  • 1,5 dl riven mandelmassa

Gör så här

  1. Skär äpplena i klyftor. Behåll skalet på. Lägg lite smör i en stekpanna och låt smälta. Lägg i ceylonkanel som är bruten i mindre bitar. Lägg i äpplena. Strö över lite socker och häll på vattnet. Låt koka tills äpplena känns mjuka.
  2. Rosengrädden:
  3. Vispa grädden. Riv mandelmassa och rör i tillsammans med rosenvattnet. Rör ihop alltsammans och servera detta till de kokta äppelklyftorna. Garnera med en kvist kanelbasilika på toppen!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept