Ingefärsdoftande laxsoppa

4

Du behöver

  • 2 schalottenlökar
  • 0,5 purjolök
  • 2 stjälkar blekselleri
  • 1-2 msk smör
  • 6 dl fiskbuljong
  • saften av 0.5 citron
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 300 g färsk lax
  • 1-2 krm riven muskotnöt
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • salt och peppar
  • 0,5 dl finhackad dill
  • citrongräs

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Skölj purjolöken och bleksellerin. Finstrimla purjolöken och finhacka bleksellerin.
  2. Fräs alltsammans i smör i en kastrull. Späd med buljongen och citronsaften. Rör ut vetemjölet i lite av mjölken. Tillsätt redningen och resten av mjölken.
  3. Skär fisken i tunna skivor. Lägg ner dem i soppan. Koka på svag värme ca 3-5 minuter. Smaksätt med muskotnöt, ingefära, salt och peppar. Låt soppan få ett uppkok.
  4. Garnera med dill och citrongräs.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept