Honungsrostad lök med anis och getostkräm

4

Du behöver

  • 1 knippe lök
  • 1 tsk anisfrön
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk flytande apelsinblomshonung
  • svartpeppar
  • flingsalt

getostkräm:

  • 50 g getost
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • nymald svartpeppar (gärna rostad)

Gör så här

  1. Halvera lökarna på längden och lägg på ett bakplåtspapper på en plåt. Pensla med olja och strö över lätt krossade anisfrön. Rosta i 225 grader ca 25-30 minuter tills lökarna är riktigt mjuka och fått fin färg. Ringla över honung när ca 5 minuter återstår. Serveras ljumna med getostkräm och ringla över lite extra honung.
  2. Getostkräm:
  3. Dela getosten i bitar och mosa med grädden. Använd gärna matberedare. Smaksätt med peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept