Grillad lax med spenat och äpplepytt och ingefärsdoftande sås

2

Du behöver

  • 300 g laxfilé skurna i 2 fjärilskotletter
  • lime
  • salt
  • peppar

Spenat och äppelpytt:

  • 150 g färsk bladspenat
  • 0,75 rött sött äpple t.ex. Royal gala
  • 2 st champinjoner
  • 0,75 rödlök
  • ca 7 blad basilika
  • 0,5 tsk olja
  • 1 tsk balsamvinäger
  • salt
  • peppar
  • Serveras med pressad potatis!

Såsen:

  • 1,5 dl 8% fraiche
  • 1 tsk färsk riven ingefära
  • 1 st pressad vitlöksklyfta
  • lite färskpressad lime
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till såsen. Den kan med fördel stå och dra en stund för att låta smakerna utvecklas.
  2. Grilla laxen i en grillpanna. Pressa över lime och salta och peppra.
  3. Klyfta champinjonerna, strimla rödlöken och basilikan och skär äpplet i bitar. Fräs först champinjonerna i oljan i en teflonpanna. När de börjar få lite färg tillsätt lök, äpple, basilika, gourmet salt, peppar och balsamvinäger. Fräs ihop det och vänd ner bladspenaten så att den precis blir varm.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept