Glacerad rödbeta med dragon, grov senapssås och halstrad fisk

4

Du behöver

  • Rödbetor:
  • 400 g färska rödbetor
  • 3 msk mörk sirap
  • 1,5 msk ättikssprit
  • 1 msk färsk dragon, hackad
  • salt och peppar

Senapssås:

  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 msk olivolja till stekning
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk grov senap, ej söt
  • salt
  • Fisk:
  • 600 g fiskfilé med skinn
  • 1 msk olivolja till stekning
  • grovt salt och peppar

Gör så här

  1. Rödbetor:
  2. Koka rödbetorna och skala dem. Lägg dem i en kastrull, tillsätt sirap och ättikssprit. Låt koka upp så att rödbetorna blir glansiga. Tillsätt dragon. Smaka av med salt och peppar.
  3. Senapssås:
  4. Fräs schalottenlök på svag värme i en kastrull i olivolja utan att den tar färg. Tillsätt vitt vin och koka ihop till hälften återstår. Tillsätt grädde och senap. Smaka av med salt.
  5. Fisk:
  6. Halstra fisken med skinnsidan nedåt i olivolja och grovt salt på stark värme. Peppra. Skinnet ska bli mörkt gyllenbrunt och knaprigt. Vänd filéen och stek den färdigt. Kärntemperaturen i fisken skall var 60 grader.
  7. Servering:
  8. Lägg upp rödbetor på tallriken, häll lite senapssås bredvid och lägg på den halstrade fisken.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept