Frukt- och räkgryta

4

Du behöver

  • 1 st liten purjolök
  • 1 st äpple
  • 1 st päron
  • 1 st röd paprika
  • 2 msk olivolja
  • 1 st vitlök
  • 1,5 msk curry
  • 3 dl fiskbuljong (tärning)
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk maizenaredning
  • 200 g skalade räkor

Gör så här

  1. Skölj och skär purjolöken i strimlor. Skala frukten, ta bort kärnhusen och skär den i tärningar. Skölj och strimla paprikan. Fräs grönsakerna och frukten tillsammans med curryn och den pressade vitlöken. Tillsätt buljongen och låt koka i ca fem minuter. Rör ut maizenan i grädden och blanda ner i grytan. Låt koka upp och lägg i räkorna. Servera med ris eller pasta.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept