Fläskfilé i baguette

10

Du behöver

  • 400 g fläskfilé eller lammytterfilé
  • 1 stor baguette
  • 0,5 dl olivolja

Kryddfyllning:

  • 3 kvistar färsk rosmarin
  • 1 kruka basilika
  • 2 dl finhackad bladpersilja
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 tsk salt
  • 1 dl (ca 50 g) riven färsk parmesan
  • finrivet skal av en halv citron

Gör så här

  1. Snitta baguetten längs ena sidan. Gröp ur det mesta av brödet. Pensla insidan med olivolja. Hacka örter och vitlök tillsammans med saltet så fint du kan. Blanda med parmesan och citronskal. Fördela örtblandningen i baguetten.
  2. Putsa filén fri från vita hinnor. Skär till köttet i ca 3x4 cm långa bitar. Knubbig fläskfilé kan delas på längden. Lägg filébitarna svans mot svans i baguetten. Peta in överblivna filébitar där det passar. Pensla baguettens utsida med olja och svep in den i folie.
  3. Grädda i ugnen i 225 grader i 30-40 minuter, eller tills innertemperaturen är 63 grader. (använd stektermometer eftersom brödet blir blött när köttet blir överstekt ). Skär sedan upp i ca 4 cm tjocka bitar.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept