Du behöver

  • 3 msk gelatinpulver
  • 3,5 dl vatten
  • 5 dl socker
  • 0,17 dl ljus sirap
  • 1 msk vaniljsocker
  • florsocker

Gör så här

  1. Koka upp socker, sirap och resterande vatten i en tjockbottnad kastrull. Koka lagen över medelhög värme till 116 grader. Ta mjukt kulprov.
  2. Häll långsamt under kraftig vispning den heta sockerlagen ner i skålen med gelatinet. Fortsätt vispa i ca 10 min eller tills smeten blivit så tjock att den knappt går att vispa mer. Vispa till ist i vaniljsockret.
  3. Bred ut smeten i formen. Använd en oljad slickepott eller enstekspade för att få en jämn yta. Låt stå i rumstemperatur i ca 8 timmar eller tills smeten har svalnat.
  4. Lossa försiktigt marsmallowkakan ur formen genom att vända den upp och ner på en skärbräda. Skär den i fyrkanter och rulla dem i florsocker.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept