Jordgubbspannacotta

3h 15 min
4
Jordgubbspannacotta
Foto: Fredrik Sandin Carlson
3h 15 min
4

Du behöver

  • 2 st gelatinblad
  • 1 st vaniljstång
  • 5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl strösocker
  • 300 g jordgubbar

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädden med sockret och de hela vaniljstängerna.
  2. Lyft upp gelatinbladen utan att krama ur dem och tillsätt i grädden. Rör till en slät smet.
  3. Puréa jordgubbarna och blanda sedan ner dem i grädden.
  4. Plocka upp vaniljstången och släng. Häll upp smeten i fina glas eller skålar och sätt in i kylen så att de stelnar, det tar cirka 3 timmar.
  5. Ta fram pannacottan ur kylen och servera direkt ur formen eller stjälp upp den på en tallrik.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept